Fysieke fitheid

Energie hebben en je vitaal voelen. Wie wil dat niet? Met behulp van interventies en workshops krijgen deelnemers informatie, nemen zij deel aan interactieve workshops en/of komen ze in beweging om bewuster te worden van hun lijf en leefstijl. Voeding, slaap, beweging en ontspanning krijgen aandacht zodat de vitaliteit wordt verhoogd.  

lijf en leefstijl

Workshops binnen de pijler 'Fysieke fitheid'

Meer energie; voeding, beweging en slaap

Ben je soms ook te druk om een goede maaltijd in elkaar te flansen, te afgemat om ook nog te gaan sporten en/of te vermoeid omdat je slaap niet mee wil werken? Of heb je behoefte aan meer energie en wil je je eet- en/of beweegpatroon aanpassen? In deze interactieve workshop van twee dagdelen ontvang je informatie over hoe je jouw energie kunt vergroten.

Lees meer

Healthcheck

Ben jij benieuwd hoe je er voor staat wat betreft jouw vitaliteit en gezondheid?

Jouw gewicht weet je meestal wel, maar wil je ook eens weten hoe het er voor staat met jouw BMI, vetpercentage, viscerale vet (je weet wel dat slechte vet rondom jouw buik), vochtpercentage en spiermassa? En hoe die waardes van invloed zijn op jouw gezondheid en vitaliteit? Doe dan nu de healthcheck!

Lees meer

VitWalk

‘Zitten is het nieuwe roken’. We hebben het allemaal al ergens gehoord of gelezen. Veel zitten heeft een slechte invloed op de stofwisseling en verhoogt de risico’s op hart en vaatziekten. Dat betekent simpelweg dat bewegen de tegenhanger is. Bewegen is het antwoord op veel klachten, waaronder chronische stress. Ook worden spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Want hoe ouder, hoe minder spier. 

Lees meer

Stoelmassage

Afwisseling van inspanning en ontspanning is noodzakelijk om goed te kunnen blijven presteren en vitaal te blijven. Een stoelmassage op een drukke werkdag is dan ook meer dan welkom. Het geeft ontspanning, je krijgt meer energie en je gaat beter gefocust weer aan het werk.

Lees meer

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer waarbij eenvoudige bewegingen worden uitgevoerd in een rustig ritmisch tempo. Het wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Door concentratie op de bewegingen is er geen ruimte voor afleidende gedachten en kan de geest tot rust komen.

Lees meer

Leefstijl Coaching

Jij staat centraal. Met welke vraag of behoefte je ook komt; jij staat voorop. Ervaar je werkdruk of stress? Loop je hierdoor tegen zaken aan? Wil je weten hoe je met jouw vraagstukken beter om kunt gaan, meer veerkracht kunt ontwikkelen en hoe je de stress richting kunt geven? 

Lees meer

Samenwerken aan vitaliteit?

Schuiven naar boven