Sociale verbinding

Ook verbinding draagt bij aan vitaliteit. Met sociale verbinding doelen we op de wijze waarop je met de mensen in jouw omgeving omgaat. En hoe je deze ervaart.

Verbinding dus met jezelf, met de ander en de omgeving om je heen. Verbinding is een belangrijke energiebron. Denk aan de sfeer binnen het bedrijf. De relatie onderling met collega’, de relatie met de leidinggevende, maar ook met klanten, kan zowel energie gevend als energie lekkend zijn.

Verbinding maken gaat om wie je zelf bent in de communicatie en wat je hierin belangrijk vindt. Daarnaast heeft het te maken met aansluiten bij wie de ander is. Waar vind je de verbinding  en welke drijfveren zijn er om de verbinding aan te willen gaan? Daarnaast heeft het te maken met het omgaan van diverse emoties en weerstand.

Spanning, onbegrip, miscommunicatie, afwijzing, angst… het zijn allemaal redenen waardoor er geen goede klik of connectie kan ontstaan. En dat heeft een negatief effect op vitaliteit en welbevinden.

In deze training ga je aan de hand van jouw voorkeur in communicatiestijl, opdrachten en eigen vraagstukken onderzoeken waar jouw drijfveren liggen in de communicatie en verbinding en hoe je kan aansluiten bij de mensen in jouw omgeving. Je word je bewust van de wijze waarop je indruk maakt en hoe je anderen beïnvloed. Je leert welke impact anderen op jou hebben en hoe je hier zelf mee om gaat. Wat verbreekt de verbinding en hoe heb je daar zelf invloed op?

Duur: 2 dagdelen

sociale verbinding

“The worst distance between people is misunderstanding.” 

Ook binnen de pijler 'omgeving & maatschappij'

Samenwerken aan vitaliteit?

Schuiven naar boven