Vitaliteitpijlers

Vier vitaliteitpijlers

Vitaliteit gaat over meer uit het leven willen én kunnen halen. Iedereen doet dit op zijn eigen niveau en op zijn eigen manier, maar met hetzelfde doel: het krijgen van meer energie en je fitter en sterker voelen! Een te hoge werkdruk, slaapproblemen, veranderingen en stress zijn belangrijke veroorzakers van ziekteverzuim (met gemiddeld € 250,- per ziekteverzuim dag). Dit heeft direct effect op de gezondheid en productiviteit van medewerkers, zowel op het werk als thuis. In de visie van Vitfirma zijn vier vitaliteit pijlers van invloed op welbevinden, energie en bevlogenheid in het werk. De vier pijlers versterken elkaar om meer in balans te komen.

Gedrag

Gedrag bestaat uit een geheel van acties en reacties. Deze workshops en trainingen zijn voornamelijk gericht op waarneembaar gedrag; vaardigheden, kwaliteiten en talenten. Met een onderliggende nadruk op drijfveren en het innerlijke gedrag, denken en emoties.

Omgeving & maatschappij

Deze workshops zijn gericht op hoe de invloeden vanuit de omgeving en maatschappij hun uitwerking hebben op gedrag, de vitaliteit en het welbevinden van de persoon. Brengen deze invloeden ons uit balans en/of brengen ze een rijkdom aan informatie met zich mee?

Lijf & leefstijl

Energie. Wie wil dat niet? Met behulp van interventies en workshops krijgen deelnemers informatie, nemen zij deel aan interactieve workshops en/of komen ze in beweging om bewuster te worden van hun leefstijl. Voeding, slaap, beweging en ontspanning krijgen aandacht zodat de vitaliteit wordt verhoogd.

Emoties & denken

Onder innerlijk gedrag verstaan we emoties en denken. Veelal niet zichtbaar voor de buitenwereld; denk aan gedachtes, overtuigingen en de mindset. Met een juiste mindset kun je vitaler worden, jezelf verbinden met anderen, jouw mentale en lichamelijke veerkracht vergroten en een gezonde mate van stress aanleren.

Samenwerken aan vitaliteit?

Schuiven naar boven